A FEI Lovastusa Bizottsága értékelte a biztonsági mellények balesetvédelmi hasznát


A FEI Lovastusa Bizottságának a felfújódó biztonsági mellények terepversenyen történő használatáról tartott megbeszélését követően a Bizottság nyilatkozatot adott ki, melyben javasolja a Nemzeti Szövetségek és a lovasok számára, hogy kísérjék fokozott figyelemmel a legújabb fejlesztésekről szóló híreket és mérlegeljék a mellények használtatának előnyeit.

A Lovastusa Bizottság a jövőben is odafigyel majd ezen termékek fejlesztésére, melyekre jelenleg még nincs nemzetközileg elfogadott standard. A Lovastusa Kockázatkezelési Irányelv és Akcióterv keretében a Lovastusa Bizottság folyamatosan gyűjti az adatokat, melyek alapján a sport biztonsága értékelhetővé válik. A biztonsági mellényekre vonatkozó adatok külön értékelés tárgyát kell, hogy képezzék, mielőtt bármi további javaslatot kiadnának azok használatát illetően.

"Kétségtelen, hogy a felfújódó biztonsági mellények igen komoly fejlesztést jelentenek a lovasok balesetvédelmének területén, de a védőruházat nem jelent megoldást a lovasok biztonságát illetően. Aktív intézkedésekkel együtt kell használnunk a technikát, úgy mint a helyes kiképzés, felelősségteljes lovaglás, pályatervezés és kivitelezés" - hangsúlyozta Giuseppe Della Chiesa, a FEI Lovastusa Bizottságának elnöke.