Hazai versenyek


2017. évi Országos Lovastusa Versenynaptár

Sóskút, március 25. - CNC A0, A
Bábolna, április 1-2. - CNC A0 - CNC**
Budapest & Dunakeszi-Alag, április 21-23. - CCI*/** CIC***
Sóskút, június 24. - CNC A0, A, CNC*
Nagykanizsa, július 7-9. - CNC A0, A, B, CIC*
Kaposvár, július 25-30. - CH-EU-P-C2*
Jászberény, július 29-30. - CNC A0, A
Sóskút, augusztus 26. - CNC A0, A, CNC*?
Kaposvár, szeptember 16-17. - CNC A0 - CNC*
Bábolna, október 13-15. - CNC A0 - CNC**


Bajnokságok 2017-ben:
Ifjúsági lovasok országos bajnoksága:
Utánpótlás ló bajnokság:
Fiatal lovasok országos bajnoksága:
Amatőr csapat bajnokság:
Felnőtt lovasok országos bajnoksága: Bábolna
Tanintézeti OB:


A változás jogát fenntartjuk!
A magyar lovastusa sport hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben. Hazánk nyerte el az Amatőr Lovasok Európa-bajnokságának rendezési jogát 2009-ben és a nagykanizsai szervezők lelkesedése azóta is töretlen - a város számtalanszor bizonyította kiváló versenyrendező képességeit. Nagykanizsa már az Amatőr EB előtt is számos nemzeti is nemzetközi versenynek adott otthont 1996 óta. Az utóbbi évek versenyei hatalmas sikert jelentettek a hazai military történetében: 10 nemzet, versenyenként több mint 100 nevezés, ennek több mint fele a nemzetközi kategóriákban, és szintén fele külföldi versenyző. A gyönyörű környezet, a kiválóan megtervezett és kivitelezett pályák, valamint a szervezők sok éves gyakorlata biztosítékot jelenthetnek mindenki számára, hogy Nagykanizsa 2017-ben is egy sikeres verseny házigazdája lesz.

A Pannon Lovasakadémia tapasztalt szervezői már több mint 20 éve rendeznek magas színvonalú lovasversenyeket Kaposváron (Díjlovagló Világkupák, Voltizs Világ- és Európa-bajnokságok, Nemzetközi Díjugrató versenyek). A korábbi tapasztalatok, a kiváló infrastruktúra és a hatalmas szabad terület ideális feltételeket biztosítanak lovastusa versenyek rendezéséhez. Kaposvár 2007-ben kezdett el militarykat rendezni. A tereppálya folyamatos fejlesztés alatt áll, minden évben újabb és újabb akadályokkal bővül. Kaposváron évente két verseny kerül megrendezésre. Mára a Lovasakadémia teljesen felkészültté vált arra, hogy nemzetközi lovastusa versenyek megrendezésében is bizonyítsa kiváló képességeit.

A FEI Fejlesztési Programjának keretében új hazai helyszín kapcsolódott be a lovastusa versenyrendszerbe. Az Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont a hazai lóverseny sport hatalmas tradíciókkal rendelkező helyszíne, mely 2012-ben adott először otthont military versenynek. A sikeres debütálás után, 2013-ban CIC*/**-os kategóriák mellett, Magyarországon először, CIC*** kategóriában is versenyezhettek a régió lovasai. 2014-ben CCI*/**, valamint CIC*** kategóriák kerültek megrendezésre Dunakeszi-Alagon. Az idei évben, a korábbiaknál egy kicsit hamarabb, április 21-23. között  kerül lebonyolításra a CCI*/**, valamint CIC***-os versenyszámok Budapesten és Dunakeszi-Alagon.

Az évek óta rendszeresen versenyt rendező helyszínek, Kaposvár, Nagykanizsa, Pápa és Bábolna mellett már folynak az előkészületek a magyar lótenyésztés és lovassport másik történelmi helyszínén, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok területén is. Talán nem ez lesz az egyetlen új helyszín a dél-alföldi régióban, amennyiben a tervek szerint a jövőben Fábiánsebestyénben is lesz lehetőség kisebb kategóriájú nemzeti military versenyek rendezésére. A remények szerint ezeken a kiváló helyszínen is sikerül gyökeret vernie ennek a gyönyörű sportágnak, lehetőséget adva a lovasok számára, hogy minél többször és minél jobb minőségű pályákon tegyék próbára felkészültségüket. Az elmúlt években egyre több versenynek ad otthont Sóskút, valamint 2017-től csatlakozik a lovastusa versenyek rendezéséhez Jászberény is.


Hazai rendezésű nemzetközi versenyek 2017-ben:
CIC*** CCI*/** Budapest & Dunakeszi-Alag, 2017. április 21-23.
CIC* CCI* Nagykanizsa, 2017. július 7-9.
CH-EU-P-C2* kaposvár, 2017. július 25-30.


Legközelebbi nemzeti versenyek:
Nagykanizsa, július 7-9. - CNC A0, A, B, CIC*


Figyelje honlapunkat! Az egyes versenyek menüpontjai alatt minden érdeklődő megtalálja a számára szükséges információt, legyen szó versenyzőről, edzőről, lótulajdonosról, támogatóról vagy nézőről.


A hazánkban rendezett lovastusa versenyekre ITT nevezhet.
Licence díjak befizetése a Magyar Lovassport Szövetség ügyfélkapu rendszerén keresztül: ÜGYFÉLKAPU
További információ ITT.Figyelem!

A hazai rendezésű nemzetközi versenyek esetében a leadott nevezések csak a Magyar Lovassport Szövetség által hitelesített nevezési formanyomtatvánnyal együtt érvényesek.
CIC* és CCI* versenyekig a Szövetségi Kapitány hatáskörébe tartozik a ló-lovas páros nevezésének jóváhagyása. CIC** és CCI** kategóriáktól a korábban megszerzett minősítő (minimális szükséges) eredmények alapján, a Szövetségi Kapitánnyal egyeztetve, a Szövetségen keresztül történhet meg a nevezés. A minimális feltételekről bővebben a Nemzetközi Lovastusa Szabályzatban és itt olvashat.
Amennyiben segítségre van szüksége, keresse munkatársainkat:
info@eventing.hu


A központi nevezési oldalon megtalálja a hazai versenyek kiírásait, valamint a korábbi versenyek eredményeit.


Tanácsok:

  • Ha bajnokságra készül, már a minősülések megszerzése során figyeljen arra, hogy a bajnokságok esetében ló és lovas minősüle egy párosként értelmezendő, ellentétben a nem bajnoki versenyektől, ahol a minősülések külön-külön is megszerezhetők.
  • Segítsen a szervezőknek! Ne feledje értesíteni az illetékeseket érkezése tervezett időpontjáról, a szükséges parkolóhelyekről és szállásigényéről.
  • Bizonyos mértékű nevezési díj, vagy boxdíj előleg átutalása a legtöbb esetben előírás és a nevezés elfogadásának előfeltétele.
  • Részletes adatok és rövid életrajz segítséget jelent a szervező és a bemondó számára a tartalmas kommentárok összeállítása során, ezért ha teheti, ne mulassza el a nevezési formanyomtatvány pontos kitöltését.