Terepnap Strzegomban és Laintalban


Nem telt unalmasan a szombati nap sem június első hétvégéjén. Laintalban versenyző lovasaink közül néhányan ma díjlovagoltak, illetve mindannyian nekivágtak a terepversenynek. Strzegomban a még versenyben levőknek ma az igen kemény tereppel kellett megküzdeniük.

Tegnapi beszámolónkban említettük, hogy a CIC2* kategória számára pénteken véget ért a verseny Strzegomban. A további két kategória, melyben versenyzőink révén érdekeltek vagyunk, ma a terepversennyel folytatta a küzdelmet. CCI1* kategóriában Varga Zsuzsa és Varga Júlia akadályhiba nélkül teljesítették a terepet Farello Z-vel és Admirálissal, Juli csak csupán az alapidő túllépésért kapott 5,2 hibapontot, míg a díjlovaglásban 6. helyet megszerző Hajdu Eliza – Scipio S páros egy megállással teljesítette a terepet, alapidőn belül (a 14. akadály B eleménél akadt gondja). Ezzel az eredménnyel lovasaink – a fenti sorrendben – a 16., 28. és 24. helyeket szerezték meg két versenyszámot követően. A kategóriában két svájci, Esther Andres és Felix Vogg állnak az élen.

A 11 ország lovasait felvonultató CICO3 *-W világkupa versenyben lovasaink sajnos nem tudták hiba nélkül teljesíteni a terepet, azonban ilyen szintű versenyen igen szép eredménynek számít Egyed László két megállással teljesített pályája is (16. és 25. akadályok B elemeinél volt probléma). Noha a lovas célja az, hogy Clifton Iossal bajnokságra minősüljön – amelyhez e mostani eredmény sajnos nem lesz felhasználható –, a rutinszerzés céljából igen meghatározó lehetett számára a Strzegomi hétvége, mely azonban még nem ért véget, hiszen a CCI1* kategória lovasaival együtt a holnap reggeli állatorvosi szemlével és az azt követő díjugratással folytatódik a verseny. A szintén CICO3*-W versenyben indult Pintér Vanda legnagyobb sajnálatunkra már nem vehet részt a folytatásban, miután a mai terepen nehézségei akadtak Gidrán Sovánkával és a harmadik ellenszegülést követően a versenyből kizárták. A magyar Parancs és a német Sandra Auffarth a 12. helyen állnak 13 másodperces késéssel és akadályhiba nélkül teljesített tereperedménnyel, míg O-Féltíz és osztrák lovasa, Harald Ambros hibátlan tereppel jelenleg a 22. helyre jött fel. A versenyt Sandra Auffarth vezeti másik lovával, Opgun Louvoval, második itt is Felix Vogg.

Online eredmények Strzegomból.


Laintalban pénteken a CIC1*, CIC2* és L kategóriák lovasai mutatták be a díjlovagló feladatot. Szombaton az A kategóriában versenyző lovasaink díjlovaglásával kezdődött a nap. A nyitott kategória versenyében Szabó Brigitta és Oktogon 61,7, Borongics József és Kalliopé pedig szép díjlovaglással 51,2 hibapontot gyűjtött. A kezdők között Szemerei Vivien Legolasszal 70,8, Somlóvári Dóra Bob Herceg Borisszával 66,2, Sótonyi Dóra Üstökössel pedig 79,6 hibapontot szedett össze. A terepet az L kategória kezdte 11 órakor. Ebben első induló volt Porcsa Lórinc Ortruddal. A fiatal lovas akadályhiba nélkül teljesítette a terepet, azonban az alapidő majdnem 20 másodperccel való túllépéséért 7,6 hibapontot kapott. Másik lovával, Pop Cornnal nem sikerült megismételni a korábbi hibátlan terepet; egy megállással, összesen 36,8 hibapontot gyűjtve fejezte be a versenyt. Ugyanitt indult még Tamás Bianka is, Clarionnal. A páros két megállással ért körbe, ezzel 88,4 hibapontot gyűjtve. A három páros így sajnos az eredménylista végén végzett 78,7, 103,3 és 153,0 hibaponttal. A 23 fős mezőnyt az osztrák Christian Neissl és Susanne Weissl vezeti holtversenyben, 50,5 hibaponttal. CIC1*kategóriában a magyarok közül a két lóval induló Szabó Orsolya kezdte meg elsőként a terepet Zizi St Johnsszal. A páros akadályhiba nélkül, 2 időhibával fejezte be a terepet, összesített hibapontjai (66,6) alapján ezzel a 10. helyen végzett. Egy hellyel előtte, kilencedikként zárta a szombati napot ifj. Tuska Pál, aki Ben Bendegúzzal a második magyar indulója volt a nemzetközi versenynek. Akadály- és időhiba nélkül, a díjlovaglásból hozott 66,3 hibaponttal fejezte be a terepnapot. A magyarok közül harmadiknak indult Purger-Udvardi Petra Rinaldóval. A lovas az alapidő 10 másodperccel történő túllépéséért kapott 4 hibapontot, ezzel 73,3 ponttal 13. áll jelenleg, egy hellyel negyediknek indult magyar, Babó Szilvia és Tóbanjáró előtt, akik szintén hibátlanul és szintén 4 időhibával értek körbe, így 79,4 ponttal végeztek a terepnapon. A versenyszám végén indult Szabó Orsolya második lovával, Nauszika St Johnsszal, azonban a lovas a vizes akadálynál elszenvedett lóról esés miatt nem tudta teljesíteni a terepet. A versenyt a német Maria Kriegrisch vezeti 42,8 hibaponttal az osztrák Anna Lena Watzek (52,4 hp) előtt.

CIC** kategóriában a tavalyi Ländliche Eb egyéni aranyérmese, az osztrák Charlotte Dobretsberger vezet 33,6 hibaponttal, mintegy 20 ponttal megelőzve a szintén osztrák második Christoph Fenzet.

A kategóriában a kezdő versenyzők közül csak Sótonyi Dóra tudta befejezni a terepet, aki akadályhibát ugyan nem vétett, de 5 másodperccel túllépte az alapidőt, így a két versenyszámot követően 81,6 hibapontjáéval a 9. helyen áll a 14 lovassal zajló számban. Szemerei Vivent és Somlóvári Dórát a terepen elkövetett hibák miatt a további versenyből ki kellett zárni. Vezet az osztrák Nicole Riedel 49,5 ponttal. Nyitott kategóriában Szabó Brigitta és Oktogon közel fél percet késve, de akadályhiba nélkül ért célba, 72,5 ponttal a 22 fős mezőnyben 10., míg Borongics József egy megállásért 20, időtúllépésért 5,6 hibapontot gyűjtött a díjlovaglás hibapontjaihoz, így 76,8 ponttal a 13. helyen áll. Vezet az osztrák Eva Kerschbaumer 48,3 hibaponttal.

Folytatás vasárnap az állatorvosi szemlékkel és a díjugratással.